Zawiadomienie o przekształceniu

08.03.2022 W dniu 04 marca 2022 r. nastąpiło przekształcenie spółki pod firmą TOP-THIMM Opakowania spółka z ograniczoną odpowiedzialnością spółka komandytowa z siedzibą w Tychach w spółkę z ograniczoną odpowiedzialnością pod firmą TOP-THIMM Opakowania spółka z ograniczoną odpowiedzialnością wpisaną do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS: 0000958372

Zmiana dotyczy formy prawnej spółki oraz nr KRS – pozostałe dane, w tym adres, numery NIP, Regon, jak również numer rachunku bankowego pozostają bez zmian. Dotychczasowe adresy mailowe pracowników Spółki, podobnie jak numery telefonów i faxów, również nie ulegają zmianie.

Zmiana formy prawnej Spółki nie powoduje żadnych modyfikacji w zakresie zaciągniętych przez Spółkę zobowiązań, czy też wzajemnych praw i obowiązków wynikających z zawartych przez Spółkę umów oraz nie wymaga ich aneksowania.

Informacje o Grupie Thimm

Grupa Thimm jest czołowym dostawcą rozwiązań w zakresie opakowań i dystrybucji towarów. Portfolio rozwiązań obejmuje opakowania transportowe i handlowe z tektury falistej, wysokiej jakości stojaki handlowe (ekspozytory), systemy opakowaniowe z różnych kompozytów materiałowych oraz produkty drukarskie do dalszego przetwarzania przemysłowego. Dzięki innowacyjnym i zrównoważonym rozwiązaniom Thimm pomaga swoim klientom wyróżnić się i zindywidualizować na rynku. W tym celu to rodzinne przedsiębiorstwo przewiduje i rozwiązuje wyzwania ekonomiczne, ekologiczne i społeczne w swojej Wizji Zrównoważonego Rozwoju 2030. Dewizą Grupy Thimm jest oferowanie klientom zawsze najlepszego rozwiązania. To silne ukierunkowanie na klienta jest siłą napędową innowacyjności i pionierskiego ducha firmy. W tym celu konsekwentnie inwestujemy w rozszerzenie naszej obecności na rynku oraz w przyszłościowe technologie. Założona w 1949 roku firma rodzinna zatrudnia obecnie ponad 3300 pracowników w 21 lokalizacjach w Niemczech, Francji, Polsce, Rumunii i Czechach oraz wygenerowała w 2020 roku obroty w wysokości 605 milionów euro.

TOP Packaging jako część Grupy THIMM jest stabilnym i nowoczesnym przedsiębiorstwem, które systematycznie się rozwija dzięki realizacji kolejnych inwestycji i rozbudowie parku maszynowego.