Wyróżnienia dla kreatywnych ekspozytorów: Thimm laureatem trzech nagród POPAI D-A-CH w kategorii "Uroda i zapachy"

09.05.2019 Potrójny sukces w kategorii "Uroda i zapachy": Jury międzynarodowego konkursu POPAI D-A-CH Awards nagrodziło upragnionymi wyróżnieniami aż trzy ekspozytory firmy Thimm. Dwóch złotych Indian otrzymał ekspozytor naladowy „4711 Acqua Colonia White Peach & Coriander“ oraz stojak reklamowy „Naturkosmetik dm“. Ekspozytor paletowe „Revlon ColorSilk został wyróżniony srebrnych Indianinem. Upragnione statuetki wręczono 8 maja podczas dużej gali we Frankfurcie.

Ekspozytor naladowy „4711 Acqua Colonia White Peach & Coriander“ dla firmy Mäurer & Wirtz jest ozdobiony małymi dziełami sztuki autorstwa hiszpańskiego ilustratora Gabriela Moreno, które są doskonałą ilustracją zapachu White Peach & Coriander 4711 Acqua Colonia. Wysokiej jakości naladowy stojak reklamowy został wykonany z bliskiego naturze połączenia materiałów - lnianego obicia, elementu z prawdziwego drewna oraz uszlachetnionego papieru z nadrukiem. Ekskluzywny wygląd sprawia, że ekspozytor wyróżnia się w perfumerii.

Stojak reklamowy "Naturkosmetik dm" dla firmy Weleda to modułowy ekspozytor podłogowy, który zwraca uwagę i może być długoterminowo wykorzystywany w punkcie sprzedaży. Obejmuje regały różnego kształtu i wielkości i oferuje miejsce na różne kosmetyki naturalne firmy Weleda w ramach 15 przedziałek, co przyczynia się do tego, że różnorodność prezentowanych produktów sprawia wrażenie rozwiązania typu "sklep w sklepie". Pozwala to uzyskać efekt połączonych zakupów. Biała obudowa z kartonu sprawia, że połowa palety staje się niewidoczna. Projekt w naturalnych kolorach odzwierciedla naturalność palety produktów kosmetycznych.

Ekspozytor paletowe "Revlon ColorSilk“ dla Elizabeth Arden był wykorzystywany wyłącznie w sklepach sieci Rossmann w ramach kampanii wprowadzającej tę amerykańską linię do koloryzacji włosów na rynek niemiecki. W tym celu niezbędne były duża rozpoznawalność marki i produktu, stabilność oraz przejrzyste rozmieszczenie produktu. Wszystko to udało się uzyskać dzięki dwuczęściowemu korpusowi (rama z trójkątnym wierzchołkiem i tacka na towar z sześcioma przedziałkami na produkty) oraz trójkątnej wkładanej osłonie cokołu. Plakat do ustawienia na ekspozytorze i całkowicie zakryta paleta sprawiają, że ekspozytor wygląda imponująco i jednolicie. Kształt ekspozytora podłogowego odzwierciedla wygląd produktu, zapewniając w ten sposób jego dużą rozpoznawalność.

"Wyróżnienia pokazują, że oferujemy naszym klientom najlepsze rozwiązania do prezentacji perfum i produktów do pielęgnacji ciała", jak przy okazji rozdania nagród we Frankfurcie mówi Michael Weber, dyrektor ds. marketingu korporacyjnego firmy Thimm. "Naszą ambicję stanowi przekonywanie jakością i innowacyjnością naszych produktów i usług. Nagrody POPAI D-A-CH Awards stanowią bardzo piękne potwierdzenie skuteczności realizacji tego celu.

Organizacja non-profit POPAI (Point of Purchase Advertising International) od ponad 50 lat organizuje na całym świecie konkursy, nagradzając najlepsze rozwiązania POS złotymi, srebrnymi i brązowymi Indianami. W tym roku uczestnicy z Niemiec, Austrii i Szwajcarii nadesłali zgłoszenia w ramach 15 kategorii.

Grupa Thimm jest czołowym dostawcą rozwiązań w zakresie opakowań i dystrybucji towarów. Portfolio rozwiązań obejmuje opakowania transportowe i handlowe z tektury falistej, wysokiej jakości stojaki handlowe (ekspozytory), systemy opakowaniowe z różnych połączeń materiałowych oraz produkty drukarskie do dalszego przetwarzania przemysłowego. Szeroki zakres usług związanych z opakowaniami wzdłuż całego łańcucha dostaw uzupełnia gamę produktów. Do grona klientów należą renomowane koncerny ze wszystkich gałęzi przemysłu. To założone w 1949 roku przedsiębiorstwo rodzinne obecnie zatrudnia ponad 3000 pracowników w 19 zakładach w Niemczech, Czechach, Rumunii, Polsce, Francji i Meksyku oraz generuje roczne obroty w wysokości około 601 milionów euro.

• Ekspozytor podłogowy „Naturkosmetik dm“ dla Weledy
  • Ekspozytor paletowe „Revlon ColorSilk“ dla Elizabeth Arden