Wydajne opakowania z wyściółką: tektura falista zabezpiecza zestawy samochodzików dla dzieci

29.08.2019 Firma Thimm opracowała ekologiczne opakowania wysyłkowe z wyściółkami mocującymi na samochodziki dla dzieci i otrzymała za to główną nagrodę w ramach międzynarodowego konkursu Obal roku w kategorii „E-commerce”. Opakowania zawierają pomysłową wyściółkę z tektury falistej, która bezpiecznie unieruchamia 49 elementów autka.
Opakowanie z wyściółką na samochodziki składające się z 49 części

Nagrodzone rozwiązanie opakowaniowe z tektury falistej jest przeznaczone do zastosowania w handlu elektronicznym i zawiera zestaw do samodzielnego montażu autka marki RePello. W opakowaniu mieszczą się nie tylko drewniane elementy karoserii, lecz także kierownica, zderzak przedni, klucz imbusowy, śruby, koła i akcesoria do tuningu. Oprócz 43 elementów głównych i połączeniowych każdy zestaw zawiera także sześć komponentów opcjonalnych, które są dowolnie wybierane przez klienta, a mimo to mogą być bezpiecznie umieszczone w opakowaniu. Dzięki wyściółce z tektury falistej każda część jest optymalnie unieruchomiona i zabezpieczona na czas wysyłki. Konstrukcja tego opakowania wysyłkowego jest przy tym dopasowana do wszystkich seryjnych wersji autka. Ponadto to rozwiązanie stosowane jest także jako opakowanie handlowe w sklepach detalicznych i na wystawach. Opakowanie i wyściółka wykonane są z brązowej fali EE i dlatego mogą zostać bez problemu zutylizowane przez konsumenta. Projektanci Thimm celowo zrezygnowali z użycia materiałów piankowych i folii. Proekologiczne nastawienie producenta, czeskiej firmy RePello, która od 2015 roku produkuje innowacyjne zabawki z drewna, odzwierciedla się także w motywie nadruku. Technologią druku cyfrowego zrealizowano subtelną linię stylistyczną, która koresponduje ze zorientowanymi na bezpieczeństwo samochodzikami i wizerunkiem marki.

Samochodziki RePello dzięki swojej konstrukcji wspomagają zdrowy rozwój fizyczny dzieci i od małego uczą prawidłowej postawy ciała. Ergonomiczne autka zwane „Formułami” są aktualnie dostępne w trzech różnych wersjach w sklepie internetowym firmy RePello.

W ramach konkursu Obal roku jury corocznie nagradza innowacyjne opakowania i ekspozytory, przyznając tytuł „Opakowanie Roku”. Rozwiązanie opakowaniowe Thimm dla marki RePello zwyciężyło w kategorii „E-commerce”. Uroczyste wręczenie nagród odbędzie się 24 października 2019 r. w Pradze.

Informacje o Grupie Thimm

Grupa Thimm jest czołowym dostawcą rozwiązań w zakresie opakowań i dystrybucji towarów. Portfolio rozwiązań obejmuje opakowania transportowe i sprzedażowe z tektury falistej, wysokiej jakości stojaki sprzedażowe (ekspozytory), systemy opakowaniowe z różnych połączeń materiałowych oraz produkty drukarskie do dalszego przetwarzania przemysłowego. Szeroki zakres usług związanych z opakowaniami wzdłuż całego łańcucha dostaw uzupełnia gamę produktów. Do grona klientów należą renomowane koncerny ze wszystkich gałęzi przemysłu. To założone w 1949 roku przedsiębiorstwo rodzinne obecnie zatrudnia ponad 3200 pracowników w 19 zakładach w Niemczech, Czechach, Rumunii, Polsce, Francji i Meksyku oraz generuje roczne obroty w wysokości około 645 milionów euro.

• Opakowanie z wyściółką na samochodzik dla dzieci