Start-upy Thimm przenoszą się do nowej siedziby w Getyndze

22.02.2021 początkiem nowego roku start-upy Thimm przeniosły się do Getyngi. Wprowadzili się do swoich nowych biur na piątym piętrze przy Weender Landstraße 3, w bezpośrednim sąsiedztwie Uniwersytetu, Prywatnej Wyższej Szkoły Zawodowej w Getyndze (PFH), głównego dworca kolejowego w Getyndze i centrum miasta.

"Cartonara od momentu powstania w marcu 2018 roku rozwijała się wyjątkowo dobrze, do tego stopnia, że szukaliśmy nowej, większej siedziby" - mówi Michael Weber, Kierownik ds. strategii korporacyjnej i marketingu w Thimm Group. Pracownicy Cartonary również wcześniej mieli swoje miejsce pracy na terenie PFH. „Z czasem zrobiło się tam za mało miejsca. Ponadto chcielibyśmy skupić w jednym miejscu wszystkie nasze działania związane z uruchomieniem firmy, z których część była jeszcze zlokalizowana w Northeim. Wybraliśmy tę lokalizację w Getyndze, ponieważ mamy bardzo dobre doświadczenia ze współpracy z Uniwersytetem w Getyndze, PFH i innymi lokalnymi firmami. Ta fizyczna bliskość jest dla nas bardzo ważna", kontynuuje Michael Weber.

W przyszłości cała działalność start-upów Thimm i innych spółdzielczych start-upów zostanie skupiona w nowej lokalizacji w pobliżu centrum Getyngi. "Z tego miejsca będziemy kontynuować ekspansję naszych start-upów, co oznacza przygotowanie ich na przyszłość i rentowny rozwój", wyjaśnia Michael Weber.

Przestrzeń o powierzchni 400 metrów kwadratowych ponad dachami miasteczka uniwersyteckiego podzielona jest na nowoczesne biuro typu open space z wydzielonym miejscem na burzę mózgów, dwie sale konferencyjne z najnowszą technologią multimedialną oraz mniejszą salę spotkań. Obecnie w nowej lokalizacji pracuje 12 osób. Oficjalne otwarcie planowane jest na ten rok, w zależności od dalszego rozwoju pandemii koronawirusa.

Informacje o Grupie Thimm

Jako część Thimm Group, Cartonara oferuje standardowe rozwiązania dla sprzedawców e-commerce. W asortymencie sklepu internetowego: www.kartonara.de widoczne są połączone kompetencje Grupy Thimm w zakresie opakowań. W ofercie znajdują się opakowania kartonowe, składane pudełka i opakowania wysyłkowe, wyściółki, wypełniacze i materiały przeprowadzkowe oraz akcesoria do pakowania i przeprowadzek.

Grupa Thimm jest czołowym dostawcą rozwiązań w zakresie opakowań i dystrybucji towarów. Portfolio rozwiązań obejmuje opakowania transportowe i handlowe z tektury falistej, wysokiej jakości stojaki handlowe (ekspozytory), systemy opakowaniowe z różnych połączeń materiałowych oraz produkty drukarskie dla przetwórstwa przemysłowego. Dzięki innowacyjnym i zrównoważonym rozwiązaniom Thimm pomaga swoim klientom wyróżnić się i zindywidualizować na rynku. W tym celu to rodzinne przedsiębiorstwo przewiduje i rozwiązuje wyzwania ekonomiczne, ekologiczne i społeczne w swojej Wizji Zrównoważonego Rozwoju 2030. Dewizą Grupy Thimm jest oferowanie klientom zawsze najlepszego rozwiązania. To silne ukierunkowanie na klienta jest siłą napędową innowacyjności i pionierskiego ducha firmy. W tym celu konsekwentnie inwestujemy w rozszerzenie naszej obecności na rynku oraz w przyszłościowe technologie. Założona w 1949 roku firma rodzinna zatrudnia w tej chwili ponad 3400 pracowników w dwudziestu lokalizacjach w Niemczech, Francji, Polsce, Rumunii i Czechach i wygenerowała w 2019 roku obroty w wysokości 623 milionów euro. Więcej informacji: www.top-packaging.pl